EĞİTİM PROGRAMLARI
Müzemiz için tasarlanmış, anaokulu, ilk – ortaokul ve liselerin MEB’in belirlediği ders-konu içerikleriyle uyumlu olarak farklı düzeylerde hazırlanmış müze eğitimi modülleri mevcuttur. Eğitmen ve öğretmenlerimiz sanal müzemiz üzerinden sınıflarında veya müzeye gelerek birebir fiziki ortamda bu eğitimleri uygulayabilirler.
Buna ek olarak; müzemizde bulunan rehber ve eğitmenlerimiz tarafından yapılan interaktif sunumlar da bulunmaktadır. Müzemizdeki sunumların iki temel konusu vardır. Öğrencilere canlıların yapısı ve yaşayışları, hayvan sevgisi-çevre bilinci ve “veteriner hekimin görev ve sorumlulukları” temel başlıkları hakkında sunum programları gerçekleştirilmektedir. Veteriner Hekimlik Mesleği’nin öneminden, hayvanların doğa ve insan hayatındaki yeri ve ilişkilerinden, hayvanlara karşı nasıl davranılması gerektiğinden de bahsedilmektedir. Sonrasında evcil ve vahşi hayvan türleri, bunların yaşayışları ve dağılımı hakkında bilgi verilmektedir. En son olarak da hayvan vücudunda hangi yapıların olduğundan bahsedilmekte, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvan türleri ve türleri ve çevreyi koruyabilmek için bireylerin üzerine düşenler vurgulanmaktadır.
Ayrıca Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü (Çocuk Üniversitesi) ile işbirliği halinde, Doç.Dr.Okan EKİM tarafından yürütülen “ Ben Bir Veteriner Hekimim Bilim Okulu” isimli eğitim programı, müzemizde dönemsel olarak yapılmaya başlanmıştır.
Eğitim kurumlarının yukarıda bahsedilen eğitimlere ya da müze sunumlarına katılmak istemeleri halinde AVAM sekreterlik bürosunu arayıp eğitimlere yönelik önceden randevu almaları gerekmektedir.
Eğitim sunumlarımızın tamamı Eğitim Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği halinde, eğitim bilimciler, müze eğitimenleri ve çocuk gelişim uzmanlarının gözetiminde hazırlanmakta ve sunulmaktadır.